Senarai 10 Drama China Terbaik Untuk Ditonton Di YouTube Sekarang

Drama China Terbaik Untuk Ditonton Di YouTube

YouTube adalah salah satu tempat terbaik untuk menonton drama China dan mereka mempunyai drama romantis, thriller, dan sejarah.

Dalam artikel ini, saya telah menulis beberapa drama China yang paling menarik yang boleh ditonton di YouTube.

Berikut adalah 10 drama China terbaik yang boleh anda tonton di YouTube sekarang:

1. The Last Princess

The last princess cdrama

Cerita ini berlatar belakang China awal abad ke-20 dan mengisahkan Jin Yu Rong, seorang bangsawan yang beralih menjadi dokter yang bersemangat, dan Zhao Zheng Nan, anak lelaki keluarga berpengaruh yang menjadi tentera.

Mereka berdua peduli untuk membantu orang, dan mereka bertemu dan jatuh cinta, tetapi dipisahkan kerana zaman yang berubah. 

Yu Rong mendapati tujuan dalam revolusi, dan ini menginspirasi Zhao Zheng Nan untuk bergabung dalam perjuangan menentang pendudukan Jepun untuk sebuah China yang lebih baik.

2. Dating In The Kitchen

Dating in the kitchen

Gu Sheng Nan bekerja di Hotel Zijing dan dianggap rendah dalam dapur, tetapi dia meluahkan dirinya melalui masakannya dan menjadi lebih baik sebagai seorang tukang masak.

Suatu hari, dia terlibat dalam salah faham dengan bos masa depannya (dia merosakkan kereta bosnya), CEO Lu Jin, yang terkenal dengan membuat keputusan sukar.

Tetapi, setelah mencuba salah satu hidangan Sheng Nan, Lu Jin, yang gemar makanan, terkesan dan mengakui bakatnya, dan ini membawa kepada ikatan yang tak terduga di antara mereka.

3. A Girl Like Me

A girl like me

Ban Hua, seorang wanita bangsawan, telah mengalami tiga perkahwinan gagal disebabkan oleh sifat langsung dan panas batinnya.

Walaupun reputasinya buruk, dia baik hati di dalam hati, dan segera dia mula bermimpi yang mengancam dan menggunakannya untuk melindungi orang yang dia sayangi.

Apabila dia berjumpa dengan Count Rong Xia, yang ingin mengetahui punca tragedi keluarganya, mereka menjadi rakan, dan Ban Hua membantunya mengungkap kebenaran.

4. My Marvelous Fable

My marvelous fable cdrama

Penulis terlaris Wang Pu Tao dan editor rookie Feng Tian Lan menjadi rakan kerja secara kebetulan.

Feng Tian Lan, tertarik dengan sebuah novel, akhirnya bekerja di sebuah rumah penerbitan, di mana tugas pertamanya adalah mengingatkan Wang Pu Tao untuk menghantar karyanya yang baru.

Selepas berjumpa di sebuah bar, Wang Pu Tao bersetuju untuk menghantar kerjanya dengan syarat Feng Tian Lan bersetuju dengan syaratnya, dan ini membawa kepada perjalanan penuh cabaran bersama.

Ini adalah drama China yang lain yang perlu ditonton di YouTube yang sangat menarik dan anda pasti tidak akan menyesal memberinya peluang.

5. Mr Honesty

Mr honesty Chinese drama

Hidup Xu Yi Ren berubah besar ketika dia kehilangan teman lelakinya dan pekerjaan sekaligus.

Jadi, rakan baiknya, Xia Di, mencadangkan dia bekerja untuk sebuah syarikat arkitek dengan CEO Fang Zhi You, yang mendedahkan penipuan teman lelakinya.

Xu Yi Ren mendapat pekerjaan itu, tetapi ia datang dengan permintaan aneh untuk menutupi bosnya, dan kebiasaan Fang Zhi You untuk mendedahkan kebohongannya menyebabkan lebih banyak masalah.

6. Hidden Love

Hidden Love cdrama 1

Sang Zhi jatuh cinta dengan Duan Jia Xu, seorang lelaki yang biasa mengunjungi rumahnya dan bermain permainan dengan abangnya ketika dia masih kecil.

Walaupun dia lebih tua, dia mempunyai perasaan cinta padanya, tetapi dia memutuskan untuk memutuskannya selepas salah faham.

Dia akhirnya pergi ke bandarnya untuk belajar di universiti, dan mereka menyambung hubungan mereka dan persahabatan yang dulunya bersahaja berubah menjadi cinta ketika mereka bersama-sama.

7. Unforgettable Love

Unforgettable Love cdrama

Drama China ini tentang He Qiao Yan, seorang CEO yang serius, dan Qin Yi Yue, seorang terapis kanak-kanak yang baik hati.

Mereka bermula sebagai orang asing tetapi berkembang untuk saling mencintai.

Jika anda mahu menonton sesuatu yang baru dan berbeza, percayalah kepada saya apabila saya mengatakan anda tidak akan menyesal menonton drama China ini di YouTube hujung minggu ini.

8. Love Scenery

Love scenery cdrama

Liang Chen bersemangat untuk berkongsi muzik yang bermakna yang mempromosikan kebaikan, keaslian, dan kecemerlangan.

Di sisi lain, Lu Jing terkenal dengan kepakarannya dalam sains komputer dan mengkaji perilaku manusia yang kompleks, memperoleh penghargaan dalam akademia.

Mereka bermula sebagai orang asing tetapi menjadi lebih dekat ketika mereka mengejar impian mereka bersama menggunakan kuasa data besar.

9. Love of Thousand Years

Love of thousand years

Fu Jiu Yun, seorang makhluk yang kuat, telah mencintai seorang wanita manusia untuk masa yang sangat lama tetapi tidak pernah dapat memenangi hatinya.

Selepas banyak kehidupan, dia dilahirkan semula sebagai seorang puteri, tetapi menghadapi bahaya daripada seorang pangeran jahat dan iblis.

Dengan kecerdasan dan bantuan dari Fu Jiu Yun, dia melarikan diri dan mencari balas dendam, tetapi cinta mereka terancam oleh takdir.

10. Sweet Games

Sweet games cdrama

Sembilan tahun yang lalu, An Ran adalah seorang senior universiti yang popular, dan sekarang, dia adalah seorang usahawan yang berambisi untuk mencapai kejayaan.

Tetapi, apabila rancangannya untuk mengesankan pelabur gagal, dia mabuk dan memiliki pertemuan romantis yang tidak dijangka dengan tuannya, yang ternyata merupakan junior kolejnya yang lama memendam perasaan cintanya padanya.

Untuk memperumitkan perkara, mereka kini bekerja sama dalam sebuah projek, dan Yan Yue berharap An Ran mungkin berkongsi perasaannya padanya.

Ini bukan drama China yang romantis di mana kekasih bertemu semula, tetapi ia seolah begitu dan saya suka setiap minitnya.


Apa pendapat anda? Adakah anda akan menonton mana-mana daripada drama China ini di YouTube? Beritahu saya dalam komen yang mana satu adalah kegemaran anda!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.